Krijg 20% korting! arrow_drop_up
Meteen naar de content

✔️ Vandaag besteld, uiterlijk morgen verzonden

✔️ In Nederland gratis verzending vanaf €40. Fietsen uitgezonderd.

✔️ Grote showroom met heel veel modellen op voorraad

De voordelen van een daktent van Autohome

De voordelen van een daktent van Autohome

7 redenen om voor een ​​Autohome daktent te kiezen voor uw volgende kampeertrip

Mensen slapen al duizenden jaren in tenten en de vroegst bekende schuilplaatsen dateren uit 40.000 voor Christus. Daktenten bestaan ​​nog niet zo lang, ze zijn uitgevonden in het midden van de 20e eeuw. Hoewel ze al meer dan een halve eeuw bestaan, hebben veel mensen er nog nooit een in actie gezien, laat staan ​​dat ze erin hebben geslapen tijdens het kamperen. Laten we eens kijken naar 7 redenen waarom je een daktent zou moeten overwegen voor je volgende kampeertrip.

Wat is een daktent?

Een daktent is een opvouwbare tent die u op het dak van uw auto, vrachtwagen of SUV kunt bevestigen. Het is een op zichzelf staande eenheid die in een harde schaal kan worden verpakt. Wanneer het is ingepakt en u rijdt, voegt het slechts enkele centimeters hoogte toe aan uw voertuig, maar wanneer het is geopend en klaar voor gebruik, wordt het uitgevouwen tot een grote tent. Een stevig, plat oppervlak maakt deel uit van het pakket, samen met een ladder, dus als het eenmaal is uitgevouwen, is het klaar voor gebruik.
Daktenten bieden verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele tent.

1. Snel en eenvoudig op te zetten en in te klappen

U hoeft zich geen zorgen te maken over tentharingen, vliegenlijnen of een van de andere opstellingen die nodig zijn voor de meeste tenten. Open de daktent, vouw de tent open en hij is klaar voor gebruik. Sommige modellen, zoals de Maggiolina-serie van Autohome, openen door de bovenkant van de daktent recht omhoog te tillen, zodat je wanden hebt die gelijk liggen met de randen van de daktent. Anderen, zoals de Air Camping-serie, openen zich in een meer traditionele tentvorm. Het inpakken van de tent is net zo eenvoudig. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verzamelen van alle stokken, touwen en andere uitrusting. Je hoeft het ook niet op een bepaalde manier te vouwen en op te rollen om in een verpakkingstas te passen. Alles vouwt zich op in de daktent, zodat hij de volgende nacht of de volgende keer dat u gaat kamperen weer klaar is om op te zetten.

2. Blijf uit de buurt van dieren en beestjes

Een daktent haalt je van de grond, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over dieren of andere beestjes die je 's nachts bezoeken. Je betreedt de tent met een ladder, die je 's nachts kunt opvouwen als je extra zeker wilt zijn dat je buiten bereik bent.

3. U zult comfortabeler en veiliger zijn

Een daktent is op verschillende manieren comfortabeler dan een traditionele tent:
● Je komt niet in een plas water te liggen als het regent;
● Je hebt een betere luchtcirculatie, omdat de lucht zowel onder de tent als eromheen en er doorheen kan stromen;
● De daktent kan een overdekte ruimte bieden voor koken of andere activiteiten eronder;
Het is ook veiliger, omdat je tent van de grond is. Je hoeft je geen zorgen te maken dat mensen over een vliegenlijn struikelen of een tentstok eruit trappen als je in het donker rondloopt. Dit geeft je ook meer flexibiliteit bij het kiezen van een plek om te kamperen. U kunt bijvoorbeeld in een mum van tijd 'kamperen' op een willekeurige parkeerplaats. Je zou een tent waarschijnlijk niet op de stoep willen zetten, maar in een daktent heb je meer privacy en veiligheid.

4. Consistent vlak slaapoppervlak

Een andere factor die daktenten comfortabeler en gemakkelijker op te zetten maakt, is de ingebouwde basis. De metalen basis geeft je een stevig, vlak slaapoppervlak, zodat je je tijdens het slapen geen zorgen hoeft te maken over rotsen, takken of ander vuil onder je. Het helpt je ook om lage plekken te vermijden waar water zich kan verzamelen als het 's nachts begint te regenen.

5. De matras is ingebouwd

Daktenten hebben een ingebouwde matras die op zijn plaats blijft als je de tent inpakt. U hoeft zich geen zorgen te maken over het opblazen van een luchtbed of slaapmatje en het neemt geen opslagruimte in uw voertuig in beslag. De ingebouwde matras is ook comfortabeler dan de meeste campingmatrassen en dunne slaapmatten die veel mensen gebruiken.

6. Een beter uitzicht

Doordat je hoger ligt, heb je een uniek zicht op je omgeving. Als je op een camping staat, kun je meer van het omringende landschap zien en als je op een plek bent met een bijzonder mooi uitzicht, kun je je voertuig parkeren om je het best mogelijke zicht te geven. Dit kan ook helpen als je op een drukke plek bent met veel andere tenten om je heen, zoals bijvoorbeeld een openluchtconcert. Als je op de grond kampeert, zie je alleen de aangrenzende tenten, maar als je hoger staat, kun je er overheen kijken.

7. Makkelijk schoon te houden

Als je tent van de grond staat, hoef je je ook geen zorgen te maken over modder, uitwerpselen van dieren of iets anders dat er een zooitje van maakt. Je hebt geen grondzeil nodig en je hoeft ook niet alles opnieuw op te zetten als je eenmaal thuis bent voor een grondige schoonmaakbeurt. Zelfs als de tent nat wordt, kun je hem gemakkelijk openen om hem te laten drogen als het weer beter wordt.

Autohome biedt de best mogelijke daktenten

Als u kiest voor een hoogwaardige daktent van een betrouwbare fabrikant in plaats van een goedkope daktent, dan gaat deze jarenlang mee. Autohome was het eerste bedrijf dat daktenten maakte, meer dan een halve eeuw geleden in 1958. Autohome maakt een reeks maten en stijlen die plaats bieden aan alles van een stel op het dak van een kleinere auto zoals de Mini Cooper tot een hele familie op een groter voertuig zoals een bus of SUV. Ontdekkingsreizigers, verslaggevers, fotografen en andere offroad-avonturiers gebruiken de daktenten zelfs in extreme omstandigheden, zoals de Sahara en de verste uithoeken van Canada.

Meer informatie of vragen over daktenten van Autohome

In Nederland zijn wij trotse dealer van het Italiaanse premium daktenten merk Autohome en wij laten dan ook graag alle daktenten in onze showroom aan iedereen in het echt zien. Ook bespreken wij graag alle mogelijkheden voor een daktent van Autohome onder het genot van een lekker bakje koffie of iets fris.

Mochten er vragen zijn over een daktent van Autohome neem dan gerust even contact met ons op via 0318-734273, mail even naar info@bikebear.nl of kom gezellig langs in onze showroom met Autohome daktenten.

Graag tot ziens in onze Bike en Outdoor store aan de Galileistraat 20 in Veenendaal!

Onze sportieve berengroet,

Team BIKEBEAR ADVENTURE

Laat een reactie achter

From our Instagram

Goede service

Persoonlijke en deskundige service met een eigen werkplaats voor reparatie en onderhoud.

Garantie

Altijd kwaliteit van hoogwaardige producten en merken met bijbehorende fabrieksgarantie.

Gezelligheid

Een leuke en inspirerende plek met vrolijke mensen die voor je klaarstaan en waar altijd iets te beleven valt.

Centraal gelegen

Wij zijn gevestigd in het midden van Nederland en goed bereikbaar met een gratis parkeerplaats voor iedereen.